Natuurlijk licht is overal te vinden, terwijl sommige van de moeilijkste verlichtingsinstellingen ook veel van de mooiste zijn. Hier zijn vijf dingen die we vaak gebruiken in mijn werk.

1. GOUDEN UUR

Verken de locatie de dag ervoor om te zien welke uitzichten het aantrekkelijkst zijn en wanneer uw opnamemoment zal zijn.

Bereid je van tevoren voor en kom op tijd! Het gouden uur is van korte duur en het is gemakkelijk te missen als jij of je klant te laat komt opdagen voor de shoot.

2. DIRECT LICHT

Direct licht kan moeilijk zijn. Het levert echter mooie lichtlijnen en blokken op. Omdat het zo duidelijk is, kunt u het in uw voordeel gebruiken door uw lichtbron een ontwerp of sculpturaal kenmerk van uw werk te maken.

3. DIFFUUS LICHT

Als je buiten werkt en direct licht wilt vermijden, gebruik dan een diffusor of reflector om deze zachtere studioverlichting te produceren. Tafeldetails lijken echter te contrastrijk onder direct licht, dus plaatsen we een diffusor op een paar meter afstand van de locatie.

4. AVONDLICHT

Avondlicht, na zonsondergang, is het moeilijkst om mee te werken omdat er niet veel licht is om mee te werken. Omdat de zonnestralen zijn verdwenen, is het enige “natuurlijke” licht dat overblijft het gereflecteerde licht van de lucht van achter de horizon. Deze stijl van licht is donker en blauw.

Zelfs als je de zon niet kunt beheersen, zijn er tal van manieren om gebruik te maken van natuurlijk licht en het beste natuurlijke licht voor fotografie te ontdekken. Het maakt echter niet uit wat je fotografeert. Bekijk de gids voor het fotograferen van interieurs als een pro van thuisexperts!

chriswoakese Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *